انتخاب خمیر دندان
در دهه 1950 شرکت های زیادی شروع به بازاریابی خمیردندان ها برای جلوگیری یا درمان حساسیت و بیماری های دهان و دندان کردند. با گذشت زمان برای جلوگیری کردن از مسواک زدن تهاجمی، خمیر دندان هایی با سایندگی کمتری فرموله شدند. امروزه همه خمیر دندان ها به شکلی تهیه می شوند تا تلاش مردم برای داشتن دندان های سفید و تمیز را برآورده کنند. خمیر دندان های موجود در بازار معمولا حاوی شیرین کننده، طعم دهنده، فلوراید و مواد شیمیایی برای کیفیت و کارایی خمیر دندان هستند. یک خمیر دندان به طور کلی از مواد فعال و غیر فعال شکل گرفته، مواد فعال برای جلوگیری از بیماری های لثه و جلوگیری از پوسیدگی می باشد و مواد غیر فعال برای طعم دادن و بافت خمیر دندان به کار می روند. مواد تشکیل دهنده خمیر دندان عبارتند از:
- فلوراید
- حساسیت زداها
- مواد حفظ کننده رطوبت
- مواد شوینده
- ساینده ها
- شیرین کننده ها
انواع خمیر دندان بر اساس ترکیبات
انواع مختلفی از خمیر دندان ها در بازار موجود می باشد که شما میتوانید بر اساس نیاز خود اقدام به خرید آنها داشته باشید. در ادامه به معرفی چند نوع از این خمیر دندان ها می پردازیم:
خمیر دندان برای دندان های حساس: افرادی که دندان هایشان به راحتی تحریک می شوند، برای مثال با خوردن نوشیدنی های سرد یا گرم و یا در دماهای مختلف دچار سوزش و درد می شوند، خمیر دندان هایی وجود دارد که برای دندان های حساس ساخته شده، این خمیر دندان ها دارای نیترات پتاسیم یا کلرید استرانسیوم هستند. این ترکیبات حدود 3 تا 4 هفته طول می کشد تا تاثیر خود را روی دندان نشان دهند و با مسدود کردن مسیر های دندان به اعصاب، به کاهش حساسیت کمک می کنند.
خمیر دندان کنترل کننده تارتار: هر فرد روی دندان های خود لایه هایی سخت و چسبنده دارد که از باکتری و پلاک ها تشکیل شده اند. اگر این پلاک ها با رعایت بهداشت دهان و دندان و با سرعت پاک نشوند، سفت و در نتیجه تبدییل به تارتار می شوند. این رسوبات در زیر لثه جمع می شوند و در نهایت موجب بیماری لثه می شود. حال خمیر دندان هایی وجود دارد که با خاصیت تارتار استفاده می شود و به جلوگیری از تجمع جرم روی دندان کمک می کند.
خمیر دندان سفید کننده: افرادی که به دنبال داشتن دندان های سفید هستند میتوانند از خمیر دندان های سفید کننده استفاده کنند. این خمیر دندان ها در واقع دارای ترکیبات سفید کننده نیستند. آنها دارای ذرات ساینده و مواد شیمیایی هستند که به طور موثر دندان ها را جلا می دهندو به لکه ها متصل شده و به جدا کردن آنها از سطح دندان کمک می کنند.
ویژگی های یک خمیر دندان مناسب
بهترین روش برای تهیه یک خمیر دندان مناسب مراجعه به دندان پزشکی و مشورت کردن با دندان پزشک است تا با برسی دندان های شما بتواند بهترین خمیر دندان را برای شما تشخیص دهد. اما به طور کلی دندان پزشکان به یکسری نکات برای تهیه خمیر دندان اشاره می کنند که در ادامه به برسی چند مورد از آنها می پردازیم.
تائید ADA بر روی بسته بندی خمیر دندان
اگر خمیر دندان لوگوی ADA یا همان تایید مهر انجمن دندان پزشکی آمریکا را روی بسته بندی داشته باشد، ثابت می کند که این خمیر دندان برای دندان های شما ایمن و مناسب است.
دارای فلوراید باشد
فلوراید یک ماده معدنی است که به روش های مختلفی به حفظ سلامت دندان کمک می کند. این ماده در واقع مینای دندان را تقویت می کند و از پوسیدگی و فرسایش دندان جلوگیری میکند. از این رو سعی کنید از خمیر دندان هایی استفاده کنید که دارای فلوراید هستند.
دیگر ویژگی های یک خمیر دندان خوب
- دارای بسته بندی مناسب باشد
- دارای ترکیب های حساسیت زدا باشد
- از ایجاد جرم بر روی دندان جلوگیری کند
- طعم و بوی مطلوب داشته باشد