دندان مصنوعی
دندان مصنوعی یک نوع پروتز است که در جای دندان های طبیعی قرار میگیرد و تکیه گاه این دندان ها لثه و بافتها می باشد. اصولا دو نوع دندان مصنوعی وجود دارد: دندان های مصنوعی نیمه، زمانی کاربرد دارد که تعدادی از دندان ها در جای خود قرار دارند و همه دندان ها کاملا کشیده نشده اند، نوع دوم نیز دندان مصنوعی کامل می باشد که زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که همه دندان های فرد کشیده و یا افتاده باشند.
انواع دندان مصنوعی
دندان مصنوعی کامل: ست های کامل دندان مصنوعی، همانطور که در بالا اشاره شد یک نوع پروتز است که برای جایگزینی تمامی دندان های فک طراحی می شود. این نوع دندان ها را بر روی پایه ایمپلنت پایدار سازی میکنند، به این صورت که چند ایمپلنت در لثه قرار میگیرد و ضمایمی هم روی دندان های مصنوعی فرد تعبیه خواهد شد، سپس این ضمایم در سر ایمپلنت چفت می شوند.
دندان های مصنوعی نیمه (پارسیل): در زمانی که دندان های فرد سالم می باشد اما فقط یک یا چند دندان از دست رفته باشد، میتوان با دندان پارسیل جای خالی آن ها را پر کرد، پروتز های نیمه با قالب های پلاستیکی یا فلزی به دندان های دیگر تکیه داده می شوند.
چه روش هایی به جای دندان مصنوعی وجود دارد؟
دو روش جایگزین محبوب که جایگزین دندان های از دست رفته می باشد بریج دندان و ایمپلنت می باشد. این روش برای کسانی که تعداد زیادی از دندان های خود را از دست داده اند مقرون به صرفه نیست زیرا هزینه این روش ها زیاد است. اما با این حال پروتز بر پایه ایمپلنت هزینه کمتری نسبت به ایمپلنت تکی می باشد.
نحوه ساخت دندان مصنوعی
برای ساخت دندان های مصنوعی باید چند جلسه به دندانپزشکی مراجعه کنید و فرایند ساخت آن چند هفته زمان میبرد. دندان ساز، دندان ها را بر اساس دستورالعمل دندانپزشک شما میسازد، اما اگر بخواهیم کلی در نظر بگیریم مراحل ساخت آن به صورت زیر است.
- قالب گیری از فک و دهان و اندازه گیری فک ها، فاصله بین آنها و ارتباط آنها
- ساخت مدل، الگوی مومی و یا پلاستیکی که دقیقا شکل دندان مصنوعی است ساخته می شود، این مدل را باید چندین بار امتحان کنید و سپس اگر از آن مطمئن بودید، رنگ و شکل آن نیز تعیین می شود. بر اساس اینها پروتز نهایی برای شما ساخته می شود.
- مرحله بعد، ساخت دندان می باشد.
- و در آخر تنظیم پروتز (در صورت نیاز)
آیا دندان های مصنوعی باعث تغییر لبخند و یا چهره می شود؟
پروتز های دندان کاملا شبیه دندان های طبیعی ساخته می شوند، و تفاوت های خیلی جزئی بین آنها وجود دارد. درواقع دندان های مصنوعی برای بهبود لبخند و زیبایی چهره طراحی میشوند. همچنین با استفاده از پروتز، جای خالی دندان ها پر میشود، و یک پشتیبانی خوب از لب ها و گونه ایجاد میشود که در نتیجه آن صورت پر تر به نظر میرسد و در اطراف دهان کمتر چروک ایجاد میشود.