برای تشخیص آفت دهان نیازی به آزمایش نیست. دندانپزشک شما می تواند آن ها را با یک معاینه بصری شناسایی کند. در برخی موارد، ممکن است آزمایش هایی برای بررسی سایر مشکلات سلامتی انجام دهید، به خصوص اگر زخم های دهانی شما شدید و مداوم باشند. در ادامه مقاله روش های خانگی رفع آفت دهان با ما همراه باشید، تا به بررسی این موضوع بپردازیم.
آفت دهان چیست؟
قبل از برسی روش های درمان و پیشگیری از آن به این سوال پاسخ خواهیم داد که آفت دهان چیست؟ زخم های دهان، که به عنوان آفت دهان نیز شناخته می شوند، ضایعات ریز و ناراحت کننده ای هستند که عموما روی لب ها یا زبان ظاهر می شوند. خوردن غذاهای بسیار اسیدی به طور معمول یک عامل موثر آفت دهان است. به همین دلیل است که در صورت شروع زخم، ترک وعده های غذایی اسیدی، به ویژه میوه های اسیدی، باید اولین اقدام شما باشد. این کار به رفع آفت دهان کمک کرده و تحریک را کاهش می دهد.
نحوه درمان و پیشگیری از آفت دهان به صورت طبیعی
اگر می خواهید بدانید که چگونه از شر زخم های دهان خلاص شوید، چند نکته را باید به خاطر بسپارید:
- به طور منظم ویتامین مصرف کنید.
- دندان های خود را با احتیاط مسواک بزنید.
- سعی کنید از تماس با زبان خود جلوگیری کنید.
- مصرف غذاهای تند، روغنی و اسیدی را محدود کنید.
- برای کاهش استرس، تمرینات آرامش بخش انجام دهید.
- با نوشیدن مایعات کافی، بدن خود را هیدراته نگه دارید.
- از خوردن غذاها و نوشیدنی های تند، گرم و اسیدی خودداری کنید.
- بدن شما برای عملکرد صحیح به پروتئین و ویتامین ها نیاز دارد، بنابراین مطمئن شوید که از یک رژیم غذایی متعادل پیروی می کنید.

بهترین روش های خانگی رفع آفت دهان
در بیشتر موارد، آفت نیازی به درمان ندارد و به طور طبیعی بهبود می یابد. با این حال، دانستن برخی از درمان های خانگی زخم دهان می تواند روند بهبودی را تسریع کند و حتی التهاب را کاهش دهد.
در ادامه چند راه برای درمان سریع و طبیعی آفت دهان ذکر شده است:
آب نمک
در یک لیوان آب ولرم، یک قاشق غذاخوری نمک را هم بزنید و با این مایع غرغره کنید. آب نمک به دلیل خاصیت ضد عفونی کنندگی، درد و ناراحتی ناشی از آفت دهان را تسکین می دهد.
تکه های یخ
اجازه دهید تکه های یخ در دهان شما حل شود تا به آرامی درد را تسکین دهید. این روش برای اکثر افراد جواب می دهد و به آن ها کمک می کند تا آرام شوند.
جوش شیرین
جوش شیرین که با نام بی کربنات سدیم شناخته می شود، برای رفع آفت دهان بهترین است، زیرا می تواند درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. از این رو، جوش شیرین و آب را مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به دست آید و آن را روی زخم دهان خود بمالید. پس از خشک شدن خمیر، دهان خود را با آب خنک بشویید.
ماست
ماست پروبیوتیک حاوی باکتری های مفیدی است که به رفع آفت دهان شما کمک می کند و ممکن است به درمان زخم های دهانی کمک کند. ماست پروبیوتیک حاوی باکتری های مفیدی است که با تسکین درد، سلامت دهان و روده را بهبود می بخشد.
عسل
عسل فواید زیادی برای سلامتی دارد. با این وجود، ممکن است متوجه شوید که می توانید از آن برای درمان زخم های دهان نیز به دلیل خواص ضد میکروبی آن استفاده کنید، متعجب شوید. استفاده از عسل روی زخم دهان می تواند به بهبودی سریع و جلوگیری از عفونت بیشتر کمک کند.
سرکه سیب
سرکه سیب از دیرباز به دلیل توانایی آن در درمان مشکلات مختلف سلامتی شناخته شده است. سرکه سیب دارای ویژگی های ضد باکتریایی است که می تواند میکروارگانیسم های ایجاد کننده زخم را از بین ببرد. دهان خود را با یک قاشق چایخوری سرکه سیب و نصف فنجان آب ولرم بشویید تا روند بهبودی آفت دهان تسریع یابد.
روغن نارگیل
روغن نارگیل عمدتا برای پختن غذاها استفاده می شود. با این حال، می توان از آن برای رفع آفت دهان نیز استفاده کرد. چند قطره روغن نارگیل را به محل درمان بمالید و بگذارید بماند. مانند عسل، روغن نارگیل نیز دارای برخی خواص ضد میکروبی است که به طور طبیعی التهاب زخم را کاهش می دهد. علاوه بر این، خواص ضد التهابی و ضد درد نیز به کاهش درد کمک می کند.
پودر زردچوبه
پودر زردچوبه دارای خواص ضد میکروبی است و به کاهش درد و التهاب ناشی از زخم کمک می کند. خمیر پودر زردچوبه را با آب مخلوط کنید و دو بار در روز به زخم بمالید، تا نتیجه را ببینید.
روغن گل میخک
روغن میخک فواید متعددی برای سلامتی دارد و یکی از موثرترین درمان های خانگی زخم دهان محسوب می شود. میخک حاوی اوژنول و برخی خواص ضد میکروبی است که به کاهش درد و التهاب زخم های دهان کمک می کند.

چه زمانی برای زخم دهان باید به پزشک مراجعه کرد؟
زخم های دهان معمولا مسری نیستند، مگر اینکه در اثر عفونت ایجاد شوند. بنابراین، اگر زخم های دهان شما پس از دو هفته از بین نرفت و اگر به طور مرتب به آن مبتلا می شوید، یا اگر اندازه آن به طور غیرعادی بزرگ است، توصیه ما به شما این است، که با دندانپزشک خود مشورت کنید.