رفع زردی دندان کامپوزیت و یادگیری نحوه تمیز کردن دندان کامپوزیت برای هر کسی که دندان کامپوزیت دارد یا در نظر دارد آن را دریافت کند مهم است. پایداری رنگ کامپوزیت دندان به ماتریکس رزین، ابعاد ذرات و حفره های موجود، عمق پلیمریزاسیون و عوامل رنگ آمیزی مربوط می شود. تغییر رنگ کامپوزیت یا زردی دندان کامپوزیت، می تواند در اثر عوامل داخلی و یا خارجی باشد.
زرد شدن دندان کامپوزیت شده با خوردن نوشیدنی لکه زا
برخی از غذاها و نوشیدنی ها می توانند باعث ایجاد لکه بر روی دندان های شما شوند و دندان کامپوزیت شما را کدر و بی رنگ نشان دهند. برای جلوگیری از این امر، سعی کنید غذاها و نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای و انواع توت ها،پفک و…را محدود یا اجتناب کنید. همچنین باید از سیگار و سایر محصولات تنباکو دوری کنید، زیرا می توانند باعث ایجاد لکه بر روی دندان های شما شوند. اگر چیزی می خورید یا می نوشید که می تواند باعث ایجاد لکه بر روی دندان کامپوزیت شده شما شود، حتما بلافاصله دندان های خود را مسواک بزنید. این امر به حذف هر گونه باقی مانده مواد غذایی قبل از اینکه فرصتی برای لکه دار کردن دندان های شما داشته باشد، کمک می کند.
مصرف دخانیات و زرد شدن دندان کاپوزیت شده
با این کار نه تنها باعث پیشگیری از تغییر رنگ دندان های طبیعی خود می شوید، بلکه از زردی دندان کامپوزیت نیز پیشگیری می کنید.
از استفاده ی بیش از حد، دهان شویه ها بپرهیزید.
نه تنها با استفاده ی بیش از حد، دهان شویه ها به بافت های لثه، دندان و دهان خود آسیب می رسانید، بلکه احتمال تغییر رنگ کامپوزیت را نیز به طور چشمگیری افزایش می دهید. با این که هدف شما از انجام این کار رعایت بهداشت دهان و دندان است، نتیجه ای عکس از آن خواهید گرفت.
دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.
این کار ابتدایی ترین مرحله برای پیشگیری از تشکیل پلاک بر روی دندان ها است. با این کار می توانید سلامت دندان را را حفظ کرده و از تغییر رنگ کامپوزیت نیز، تا حد امکان، پیشگیری کنید.
کامپوزیت دندان نیازمند یکسری مراقبت ها می باشد که هر فرد بعد از انجام این کامپوزیت باید بیشتر به دندان های خود اهمیت داده و نسبت به قبل توجه بیشتری به دندان های خود داشته باشد. شما علاوه بر خواندن این مقاله میتوانید به مطلب مراقبت از کامپوزیت دندان مراجعه کنید و نکاتی که در آن مقاله بیان شده را نیز مطالعه کنید.
درمان های خانگی برای رفع زردی دندان کامپوزیت شده، شامل موارد زیر می باشد:
جوش شیرین و پراکسید هیدروژن: خمیر جوش شیرین و پراکسید هیدروژن (peroxide)، پلاک و باکتری را از بین می برد و موجب رفع زردی دندان کامپوزیت شده می شود.
سرکه سیب: برخی افراد استفاده از دهانشویه سرکه سیب و آب را توصیه می کنند.
پوست لیمو، پرتقال یا موز: اگر پوست میوه روی دندان ها مالیده شود به سفید شدن دندان ها کمک می کند.
زغال چوب فعال: زغال فعال بسیار جاذب است و گفته می شود باکتری ها و سموم دهان را از بین می برد.
استفاده از خمیر دندان مناسب جهت رفع زردی دندان کامپوزیت شده
بسیاری از خمیردندان های سفید کننده برای دندان ها بیش از حد سخت هستند و مینای دندان را برای همیشه از بین می برند. شما می خواهید چیزی را انتخاب کنید که بتواند به از بین بردن لکه ها بدون آسیب رساندن به دندان کمک کند. این امر در مورد دندان کامپوزیت شده و روکش ها نیز صدق می کند.
زردی دندان کامپوزیت شده ممکن است بر اثر جراحت یا آسیب باشد!
در صورت آسیب به عاج، بافت داخلی یا تصادف، دندان شما ممکن است تغییر رنگ دهد. عاج آسیب دیده زرد می شود و این احساس تغییر رنگ را به روکش می دهد در حالی که در واقع، دندان طبیعی زیر آن مقصر است.
و در آخر به طور منظم برای معاینه و تمیز کردن دندان کامپوزیت به دندانپزشک مراجعه کنید. امروزه در کلینیک دندانپزشکی دکتر شیدا، ابزارهایی برای کمک به حذف لکه از روی دندان ها وجود دارد. دندانپزشک از چیزی به نام جریان هوا استفاده می کنند، که به آرامی لکه ها را از روی دندان ها پاک می کنند. عملکرد سیستم جریان هوا، به صورتی است که با استفاده از ذرات ساینده ملایم دندان های شما را به آرامی تمیز و جلا می دهد. این یک روش بسیار موثر برای مقابله با پلاک است. این روش همچنین بسیاری از لکه ها را از روی دندان های شما پاک می کند.