5 نوع جراحی دندان در دندانپزشکی
فرآیند جراحی دندان در دندانپزشکی معمولا یک نوع روش سرپایی است. با تزریق سر کننده های موضعی میتوان گفت که هیچ دردی را در حین جراحی حس نخواهید کرد. اما باید بدانید که برای چه مواردی نیاز دارید که به دندانپزشکی مراجعه نمایید. هر فردی و در هر سنی، ممکن است از بیماری های دهان و دندان رنج ببرد. بنابراین برای جلوگیری از درد های دندانی و پیشگیری از خرابی دندان ها نیاز است که سالانه دو بار به دندانپزشکی برای نمایید.
در این مقاله 5 نوع از انواع جراحی دندان را مطرح می نماییم.
یک: جراحی کانال ریشه
اولین موردی که برای آن نیاز به جراحی دندان دارید، کانال ریشه است. هدف از این نوع جراحی، از بین بردن پالپ های عفونی شده در قسمت هایی ست که دندان پوسیده شده است.
پالپ دندان چیست؟
قسمت انتهایی عصب و بافت دندان که شامل رگ های خونی است، پالپ نام دارد. زمانی که باکتری ها باعث آلودگی پالپ ها می شوند، قسمتی از لثه و فک متورم شده و دندان درد میگیرد. در جراحی کانال ریشه دندان، قسمت پوسیده و آسیب دیده دندان برداشته می شود. به همین طریق و بدون کشیدن دندان، از بقیه دندان ها در برابر پوسیدگی جلوگیری می شود.
دو: ایمپلنت دندان
دومین دلیل از 5 نوع جراحی دندان، که نیاز به مراجعه به دندانپزشکی دارد، ایمپلنت دندان است. ممکن است بنا به هر دلیلی دندان اصلی خود را به صورت کامل از دست داده باشید. در روش ایمپلنت دندان، یک نوع دندان مصنوعی جایگزین دندان اصلی شما خواهد شد. اما این دندان به موازات کیفیت و نوع ساخت آن میتواند سالها به صورت ثابت نقش دندان اصلی شما را به بهترین نحو ایفا نماید. برای قرار دادن ایمپلنت دندان، نیاز است که از خدمات جراحی دندان بهره برد. البته عموما اجرای یک واحد ایمپلنت نیاز به مراجعه متعدد به دندانپزشکی دارد و ممکن است از دو ماه تا شش ماه طول بکشد. زیرا کارهای متعددی برای کاشت دندان باید انجام شود. برای ایمپلنت، نیاز است که یک جراحی دندان برای کار گذاشتن پایه اصلی ایمپلنت در فک انجام شود. به این طریق دندان مصنوعی جدید به استخوان فک متصل خواهد شد.
سه: جراحی دندان عقل
سومین دلیل از 5 نوع جراحی دندان، جراحی دندان عقل است. دندان عقل در سنین نوجوانی تا حدود 25 سالگی در افراد ظاهر می شوند. دندان آسیاب سوم ممکن است بیشتر به سبب ناکارآمدی و آسیب به فک و سایر دندان ها کشیده شود. اما ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به جراحی داشته باشد. این نوع از جراحی یکی از آسان ترین انواع جراحی دندان است.
چهار: جراحی برای ترمیم
ممکن است در اثر یک سانحه قسمت هایی از دهان و دندان آسیب ببیند. ترمیم بافت های استخوانی در فک و دندان ها، که یک امر بسیار ضروری است در کلینیک های تخصصی دندانپزشکی و زیر نظر متخصص دندانپزشکی انجام می شود. شکستگی و آسیب در بافت های نرم نیز باید مورد جراحی قرار گیرد. ممکن است در این نوع آسیب، قسمت هایی از دهان و فک نیاز به جراحی داشته باشند. هدف نهایی از این نوع جراحی، ترمیم فک و ساختار دندان ها به سبب آسیب پیش آمده است.
پنج: جراحی زیبایی
معمولا همه اقدامات لازم برای بهبود ظاهری دندان ها و لثه ها را دندان پزشکی زیبایی می نامند. این نوع جراحی ها میتواند شامل حذف مواردی از دندان و یا اضافه کردن باشد. مواردی مانند سفید کردن دندان، برخی از ارتودنسی های کوتاه مدت، ترمیم و … باشد. در خصوص لثه نیز در لبخند های عمیق باید تنها 2 میلی متر از لثه ظاهر شود، تا زیبایی لبخند را مخدوش نکند. حال لبخند لثه ای در بعضی افراد به حالتی میگویند که هنگام خندیدن بخش زیادی از لثه در آنها نشان داده می شود، که به آن حالت Gummy smile می گویند. یکی از عواملی که باعث لبخند لثه ای می شود، رشد غیر عادی دندان است. برای درمان لبخند لثه ای نیز پزشک معالج بعد از برسی تشخیص میدهد که چه اقدامی را جهت رفع این مشکل انجام دهد، در صورتی که مشکل خیلی جدی باشد، دندان پزشک ممکن است شما را به یک متخصص و جراح فک و صورت معرفی کند.