بروساژ و جرم گیری دندان روشی برای از بین بردن پلاک های دور لثه ها و روی دندان ها می باشد. بروساژ چه فوایدی دارد؟
بروساژ و جرم گیری دندان ها یکی از مهم ترین درمان های دندانپزشکی به شمار می رود.
جرم ها و پلاک روی دندان به مرور زمان ایجاد می شوند. حتی اگر دندان های خود را به طور منظم مسواک می کنید و از نخ دندان استفاده می کنید. چرا که برخی اوقات پس از خوردن خوراکی، پلاک روی دندان شما باقی می ماند. این جرم ها اگر برداشته و تمیز نشوند در دراز مدت ممکن است مشکلاتی جدی برای دندان ها و لثه به وجود آورند. در نتیجه نیاز است تا برای معاینه به دندانپزشک خود مراجعه نمایید و در صورت لزوم، اقدام به تمیز کردن آن نمایید.
دندانپزشکان با استفاده از دستگاه های اولتراسونیک، جرم ها و پلاک ها ی روی دندان ها را تمیز می کنند.
این دستگاه با استفاده از ارتعاشات اولتراسونیک، همه ی جرم های روی دندان ها را از بین می برد.
این روش، جایگزینی عالی برای روش قدیمی است. در قدیم به صورت دستی این جرم ها را می تراشیدند که هم زمان زیادی می برد و هم گاهی به دندان آسیب می زد.
پس از پروسه ی جرم گیری، نوبت به بروساژ یا همان پولیش دندان ها می رسد.
در این روش دندانپزشک با استفاده از سری مخصوص که دارای برس چرخان است، دندان ها را از سایر آلودگی ها و لکه ها تمیز می کند. در حین بروساژ، سطح دندان نیز صاف می شود. از این رو از چسبیدن پلاک ها به آن جلوگیری می شود.
پس از اتمام بروساژ و جرم گیری دندان ها، نوبت به مایع مخصوص حاوی فلوراید می رسد. ماده ای که معمولاً طعم دار است و برای جلوگیری از پوسیده شدن دندان ها استفاده می شود.
این مایع دندان ها را در مقابل حملات اسیدی باکتری های دهان، مقاوم می سازد. این مواد دارای طعم های مختلفی مانند شاتوت و توت فرنگی هستند.
عمل بروساژ و جرم گیری دندان ها می تواند توسط دندانپزشک و یا متخصص بهداشت انجام پذیرد.
در مرحله ی اول، پلاک و جرم را از روی سطح دندان می خراشند. برای این کار از اسکراپر اولتراسونیک استفاده می کنند.
دستگاهی مخصوص که با استفاده از امواج اولتراسونیک، جرم ها را می تراشد.
برخی پزشکان پس از جرم گیری با دستگاه، به صورت دستی نیز اقدام به خراشیدن جرم های باقی مانده می نمایند. چرا که بعضاً ابزار دستگاه به برخی جاها دسترسی ندارد.
در مرحله ی بعدی، دندان ها را بروساژ یا اصطلاحاً پولیش می کنند. به منظور از بین بردن لکه های باقی مانده و نیز صاف کردن سطح دندان، دندانپزشک دندان ها را پولیش می کند.
بدین ترتیب سطح زبر دندان صاف و صیقلی شده و از ایجاد جرم های بیشتر جلوگیری می کند.
بهتر است تا چند وقت یک بار برای بروساژ و جرم گیری دندان های خود به دندانپزشک مراجعه نمایید.
البته نباید برنامه ی مسواک زدن و نخ کشیدن روزانه را فراموش کنید. چرا که حفظ سلامتی و زیبایی دهان و دندان ها نیازمند مراقبت منظم از آن هاست.
استفاده از دهانشویه و نیز خمیر دندان حاوی فلوراید توصیه می شود. فلوراید برای تمیز کردن جاهایی که مسواک به آن دسترسی ندارد گزینه ای عالی به شمار می آید.
پلاک یا جرمی (تار تار) که روی دندان شما قرار می گیرد، می تواند به راحتی باعث پوسیده شدن آن بشود. چرا که این پلاک ها باکتری هایی هستند که شدیداً سلامتی دندان ها و لثه ها را تهدید می کنند.
یکی از بیماری های ابتدایی لثه، بیماری ژنژیویت است. در این بیماری ابتدایی، لثه ها ملتهب شده و معمولاً قرمز می شوند. بدین ترتیب ممکن است به راحتی دچار خونریزی شوند. در صورتی که این بیماری درمان نشود، ممکن است باعث ایجاد بیماری شدیدتری شود.
این بیماری لثه، پریودنتیت نام دارد و از بیماری های شدید لثه ها به شمار می آید. در طول این بیماری، ممکن است لایه های داخلی لثه دچار آسیب شود. به صورتی که باعث جدا شدن دندان از استخوان شود و حفره هایی ایجاد شود.
بدین ترتیب با شدید تر شدن این بیماری، حفره ها عمیق تر و بیشتر می شوند. در نتیجه بافت لثه از بین می رود و دندان ها شل می شوند. در چنین وضعیتی اگر بیماری درمان نشود، بیمار ممکن است دندان های خود را از دست بدهد. آسیبی که غیر قابل بازگشت است.
در حین انجام بروساژ و جرم گیری دندان ها، هیچ دردی حس نخواهید کرد.
دندانپزشکان در این روش ها عمدتاً با دندان های شما سر و کار دارند. از این رو هیچ دردی حس نخواهید کرد. ممکن است احساسی غیر عادی داشته باشید. مانند احساس خراشیده شدن یا احساس قلقلک در لثه ها. تراشیدن برخی جرم ها ممکن است کمی لثه را اذیت کند. در این صورت اگر با هر نوع دردی مشکل دارید می توانید از دندانپزشک خود بخواهید تا قبل از انجام جرم گیری، از ژل بی حس کننده استفاده کند.
مرحله ی بروساژ نیز دردی ندارد و دندانپزشک با یک مسواک برقی حرفه ای تر اقدام به تمیز کردن و پولیش دندان های شما می پردازد. در نتیجه نیازی به هیچ نگرانی قبل از انجام بروساژ و جرم گیری دندان ها وجود ندارد. با خیالی آسوده از شر جرم ها و پلاک ها راحت شوید.
عمل جرم گیری تمام پلاک ها و جرم های روی سطح دندان را تمیز می کند. اما بروساژ کردن دندان ها باعث می شود تا تجمع و چسبیدن جرم ها به تأخیر بیافتد. چرا که پولیش کردن دندان ها سطح آن را صاف می کند و جرم ها به سختی می توانند روی آن بمانند. از این رو سرعت تجمع جرم ها کم شده و پوسیدگی دندان ها به تعویق می افتد.
در کلینیک دندانپزشکی شیدا، با استفاده از به روز ترین دستگاه ها عمل بروساژ و جرم گیری انجام می شود. به طوری که دستگاه اولتراسونیک، پلاک ها را از بین برده و پس از بروساژ، صاحب دندان هایی صاف و صیقلی خواهید شد.